Nejsem z kamene
socha vytesaná,
myslím jen na tebe
od chvíle, co jsem vstala.
Když jsem u tebe,
nevím, jak se chovat,
v srdci mém a v mysli mé
sbíhají se něžná slova.
Nejsem kus kamene
ze skalního úbočí,
na srdce v plamenech
oheň lásky útočí.
Když projdeš kolem mě,
zaplaví mě něha;
nikoli z kamene –
mám srdce ze dřeva.
Je to tak, ne, že ne,
a může za to láska,
moje srdce dřevěné
v plamenech tu praská.
Jak ten signál probíhá
přes nervy do mozku,
nemám srdce ze dřeva;
mé srdce je z vosku.
U plamenů vosk taje
a odkapává dolů.
Mám srdce v kalhotách
a rozteklé k tomu.
Kdeže, není rozteklé,
změnilo se v popel!
Láska k mé vyvolené
je oheň pod kotlem.
Moje vyvolená…
Kdo určil tu volbu?
Pošlou mě do pekla
od Božího soudu.
Sypu popel ze dřeva
na své vlasy sivé.
Odkud je ta proměna?
Z lásky ke (jméno)!
Napadlo mě k Silvě, ale to by tam nebylo 'ke' tak asi ke Věře...?
Jen řečnická...;-)
Pěkné.
29.02.2024 12:54:02 | Žluťák