Anotace: Večer na Náplavce a dny následující
29.2.2024
Horizont světel odráží se od hladiny
jako měsíční svit od černi vln.
Poprvé plynou slova,
hlubší splynutí brání odcizení,
Sklenka martini a lahev piva,
trpkost kouře na jazyku se nevyrovná
sladké slasti, která ve skrytu spočívá.
Do zad bodáš pohled svůj, ale ne hněvem,
pohyb kroků a boků si tě podmaňuje.
Náklonnost druhého dne
z tvé strany prýští skromně.
Proč se tak ostýcháš?
Ve snech mě provázíš,
celou tu dobu na mě čekáš?
Snad mě i sám od sebe políbíš
a můj záměr, abys poznal,
jak tě z celého srdce miluji,
najde cestu k tobě.