Na břehu
Na břehu jezera potichu sedím,
Do mžitek vody zasněně hledím.
Sleduji hudbu co světlo hraje,
Uprostřed modrého království kraje.
Dopadá ostře, jemně se vrací,
Maličtí ohniví duhoví draci.
Každý z nich zpívá slabounkým hláskem,
Co spojen je s nebem tenounkým vláskem.
Do chrámu ticha padají zvolna,
Třpytí se přitom jak zrnka solná.
Vytváří obrazy, barvy a stíny,
Jež nezvládne zpodobnit kdokoli jiný.
Hladina klidu zrcadlí tebe,
Růžově zbarvené překrásné nebe.
Odrazů paprsky nesměle stojí,
Narušit okamžik krásy se bojí.
Horko a ticho je nad klidným krajem,
Nad naším malým, překrásným rájem.
Přečteno 137x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Marťas9, Psavec, Kan, cappuccinogirl, Emily Říhová, Chane
Komentáře (2)
Komentujících (2)