o lásce dál
… a zas místo vlaštovek
přinesls králi smrt?
a cos nechtěl dát
si vzala
jak stromy dýcháme
jarní vzduch na hřbitovech
slzy nás chvějí
i z nebe
poprchává
ještě jsi tu stál
ještě jsi tu stála
ještě jsi miloval
ještě ne
ještě v nás přetrvává
srdce
vždyť srdce sálá
ve vzpomínkách a kolikrát
ses jarních životů ptala
…
rodiče odešli v máji
snad pro ně v nebi
slzy v dušičkách mír už mají
snad jsou někde blízko
ztracenému ráji
a vlaštovky už svoje hnízda znají
když ustaraně hledím
jestli
najdou cestu
kde vnitřní domov můj
se stal tak prázdný
kde já rozkázal māra
stůj
stůj démone nebes
a ona prostoupila mnou a vzala
a co mi odevzdala
teď
až pro mě přijde
už nebudu mít křídla
a budu
tam kde vrba sklání se
tam kde slzy ťukají na mramorová jara
a místo vlaštovek
blíž kapličce
a loučícímu slunci i březovému háji
oči sivé jak denní dešťové
o lásce
o lásce dál vrkávají
Přečteno 175x
Tipy 13
Poslední tipující: narra peregrini, Chane, Psavec, Sonador, Emily Říhová, Ophelia81, martinaV, cappuccinogirl, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (4)