Bílá laň
Na palouku snů ve svitu měsíce,
náhle se zjevila;
laň bílá.
Nebe se třpytí tisícem hvězd;
která z jejich cest
vede k té, jíž říkám:
"Milá?"
Jak Ikaros roztáhnu perutě snů,
pustím se tam, kde nebudu sám,
za obzorem dřímá další z těch báječných dnů…
Jsi jako laň,
jež v mých snech se...
pase,
svírám tvou dlaň
a bělostnou skráň;
zítra chci políbit…
zase…
tak krásně ve stopách
a beze zbraně
jsou totiž vzácné
bíle laně...
https://www.youtube.com/watch?v=CphwrkjMaMo
14.03.2024 06:00:14 | Sonador
... možná ani nevíš, že mezi myslivci existuje pověra, že ulovení jakékoli bílé zvěře přinese lovci do roka smrt... ale pozorování/ stopování bílé laně, přináší mně jen potěšení... ;)
14.03.2024 20:12:50 | mravenec