Nadechni dechu mého

Nadechni dechu mého

Anotace: (*)

Pápěří máš na líci
jak vesmírný prach vánic
ale stříbře pláči
nad s sebou samým bukanýrem
na lodi mořských únav zmožení
a ty mlčíš krystaly očima
tak nesladce tíží otěžená
namnožených ohybů nocí jinam
než-li je zdrávo pochopit
v uspání samoty těkavých závojů hvězd
s nimiž uzamykám mé třísky pochybného života.


Neměj mi to za zlé
ale poslední skrytý polibek
tomuto vyprázdnění bouří
co hrouží asi v obloze drtivé srdce
pro které není místo
je oklamáním přežitku zlomené.


Kvítí hřbitovna aspoň již vyrašilo nadějí
od země tulácké ston
pro nějž nevymře náš kostelní duch
z tichánku hnízd odpuštění
byla jsi má přisvítající zář
a já se z toho bál až moc
až zatvrzele žalobným vězením odmítnutí
to jsem ale zapříčinil nevědomky
věřím že nastane zlatý čas
po smrti se opětovně zamilujem v baldachýnu
a vlasy záclonek zhřejí výdechy naplnění
nadechni dechu mého
a vytrysknem sametu docela pozvolně
kde budem stínit parné slunce
svým nitrem oběžným
po hloubkách vánků přiměle přilehlých.
Autor Dejvis, 15.03.2024
Přečteno 89x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, Ophelia81, CULIKATÁ, cappuccinogirl, Žluťák, mkinka, IronDodo, Tomcat
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tahle je... Davide... skvělá*

15.03.2024 20:28:11 | Sonador

Citlivá, křehká, milující báseň. Dalekosáhlé objemné metafory klíčí vskutku nadčasovým dojmem. Miluji Tvou poezii s nádechem nadpřirozena i pravých částic mikročástic vesmíru. Piš dál. Každý řádek je poselství, které je velmi duševně bohaté a velice v jádru čisté. Je to obraz, který z každého úhlu mění odstíny a v tónu rozechvění rozezní harfu v tajů srdeční aorty. Velmi zdařilá poezie a to opravdu. Čtu všechny básně a působí velice Ty tvé barevně a lidsky.

15.03.2024 10:43:52 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí