v našem domě se nesvítí
myslíš že existují nepřenosné transporty?
jen rdění
…
po neúspěšném lovci
chodí noci
duch mého já se svým splínem
doufám
že tě nepotkám
lásko
že se minem
po úspěšné noci
chodí básníci na měsíci
a pel veršů padá
do šedivců
kteří brání trávě
dorůstat
stejně jak na mé hlavě
sice házím blesky
potírám gelem
a hladím žiletkovým strojkem
ale pro jistotu
dnes nasazuji černou čepici
a láska mě nepozná
ta ani neví že jsem
i kdybych čelem házel prasátka světla
a proč?
protože jsi namířila zrcadla do vesmíru
podaří se mi alespoň s večerem
připlížit podél zdi
kam napsala krátkou báseň naše zmizelá srdce?
vracím se po pár dnech
nočního života
zadními vrátky do zahrady
vracím se od krchova
v našem domě se nesvítí
a to už už jsem chtěl vzít setmělé zemi petrklíče
zvonící neslyšným jasem na poplach
když jsem zakopl o svůj kříž
a tvůj vzpomínkový dar
pamatuj muži bílá růže se chvěje
promeškané milování dá náhrobní kámen
přitom já jsem ti přinášel červeň
v první moment
kdy jsi mě zahlédla
měla jsi horkou líc od lásky
opakuji si co vědí i rašící lístky jabloní
počátky jsou zapomenuté navždycky
viď měsíci
Přečteno 89x
Tipy 20
Poslední tipující: Jan Kacíř, jort1, IronDodo, RadekČ, Anfádis, Chane, Iness, Psavec, Sonador, cappuccinogirl, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)