Odešel z kostela
Uvnitř nahý
a teple oblečený
stál a zavřel dveře
posvátného kostela.
Jako zázrakem
poštolka
mu sedla na ramena.
Díval se dál.
Poslala jí žena
a v zobáčku
báseň táhla.
Ta poštolka
přirozeně krásná.
Posadila se mu na dlaň
a on četl a plakal.
Byla to ona.
Za rohem
jeho dávno milovaná.
Konečně řekla ano.
Radost se vzňala divoká.
Líbal jí,
aby jí už neublížila
cizí ruka.
Poznala násilí
a přesto byla neposkvrněná.
Jako báseň
z touhy lásky povznesená.
Dala mu pramen ze sebe.
Nevěřil ani k ránu
a velebil nebe.
Z něžnosti.
Z barevnosti.
Zřel důkaz
činů lásky
a hladil její hmatatelné vlásky.
Už se s Tebou nerozejdu.
Sliboval.
Varhany hrály,
co Eden dal.
Ona se smála.
Konečně po letech,
odešel její tíživý zármutek.
Zase spolu
ruka v ruce.
Její sen i ideál.
Teď právě pusou,
něhou její srdce podepsal.
Modlila se
a vyslyšel jí sám Pán.
Amen.
V srdci roste chorál,
co anděl si přál.
Ona má ráda
a on při ní v krizi stál.
Partneři,
co život i víra
spojil dál.
15.03. 2024
Přečteno 128x
Tipy 34
Poslední tipující: Misha, mravenec, Marcone, fisus, Pacik, Jan Kacíř, IronDodo, Paulín, Aramgad, jort1, ...
Komentáře (10)
Komentujících (5)