Jsi malá, tak malá
a přes to na svém lůžku z heřmánku
ty oddáváš se ve svém spánku
svému snění.
Sen přichází pak v okamžení
tak z lehka jako jarní vánek
a z knihy snů a jeho stránek
ty vybereš si příběh milování.
A nikdo jiný nemá zdání
co sníš si ve svém pokoji.
Pak s úsměvem svým na líci
otvíráš oči s novým ránem
na heřmánkovém polštáři.
Oči ti krásně zazáří
štěstím a touhou po další
krásné noci na heřmánku...
Ode dneška beru ten heřmánek víc do podvědomí, jen díky týhle báseňce... krásná:-)*
25.03.2024 14:10:57 | cappuccinogirl