Anotace: ... když je vám najednou příjemné to, co nebývalo a vy to umíte vyjádřit jenom takhle...
Úleva
... do tmy ti září
smaragdy…
očí.
Cítím žár tváří,
hlava se...
točí,
jak po mladém víně,
jak kol slunce...
země,
když s hlavou v tvém klíně
blíží se ke...
mně
dlaně tak…
jemné
jež odhrnou s čela,
s vlasy sny…
temné
tak jak jsi to chtěla…
a nad smutkem myšlenek udělá kříž,
jen když tvé teplo a krása je blíž…