Anotace: Věčné jaro v proudech plyne, je opilé, ale hrozně milé, jako tanečnice zkouší tančit bez závad....
Zvolna stárnu a tím se znovu rodím
Jinýma očima na svět hledím
Už nemám zlost ani strach
Nezáleží na tom, co se stane
Zmizel rozdíl dobré, špatné
Co víc, chceš si přát
Žít a neznat tíhu
Žít a zahodit pýchu
Pro jednou, napořád
Věčné jaro v proudech plyne
Je opilé, ale hrozně milé
Jako tanečnice zkouší tančit bez závad
Vzduchem vlaje zvláštní síla
Neznámého tvůrce a jeho díla
Záhada, kterou musíš milovat
Žít a neznat tíhu
Žít a zahodit pýchu
Pro jednou, napořád
(Hanuš Šparlinek, 25.3. 2024)