Staří Řekové rozlišovali druhy lásky na storgé, erós, filia a agapé.
My si musíme pomoct nějakým přídavným jménem k slovu láska.
Když použitý jazyk zrcadlí okolní kulturu, je vidět, jak bylo pro Řeky důležité druhy lásky rozlišovat.
02.04.2024 11:20:03 | twisted.wicker
Když je někdo, o kom víš, že je tu pro tebe, kdo tě vyslechne, když máš trápení, kdo podá ti ruku, když potřebuješ podržet, pomoct, je to víc než pouhé přátelství, je to kamaláska.
29.03.2024 20:13:31 | Tomcat
Přátelství je nádhernej vztah mezi lidmi... taky hřeje, pomáhá, velice moc dává a je míň komplikovaný, než láska...krásná báseň, Mkinko. Přeju co nejpříjemnější den:-)*
29.03.2024 14:18:36 | cappuccinogirl
Moc děkuji za podporu k dané básni a za komentář k jejímu obsahu.velice příjemné bylo si pouštět do duše tvá přátelská slovíčka.
29.03.2024 14:29:07 | mkinka