Večerní bouřka
Podvečer náhle vodou zavoní,
pohlédnu na nebe, přemýšlím o ní…
A spatřím ji – krok, co krok, přicházet s deštěm,
jak zmáčenou vílu, co netuší ještě,
že kapky jí pozvolna postavu svlékají
nad její krásou i mraky smekají
a pláčou až do konce krátkého bytí;
září jejích vlasů se duha rozsvítí...
Pak náhle ji sevřu do náručí svého
a ptám se sám sebe, co je na tom zlého,
po polibcích divokých pojednou toužit,
když v dálce pár hromů začíná bouřit…