Miluju, když spíš.
Občas se ti třesou řasy,
o něčem krásnem sníš,
tiše si s někým mluvíš.
Slunce Tě zdrženlivě hřeje,
hladí po polštáři.
Hlas kukačky probouzí
čas za tvým oknem.
Ruce s ospalým tichem
rozprostřené po posteli,
jako by chtěly
obejmout náš klid.
Borovice, lehký vánek,
nad domem se opět vznáší ptáci.
Ráno, ten vrchní správce.
stojí už na prahu.
Pramínek Tvých vlasů
podél spánku se kroutí,
ruměnec hoří na tvých tvářích,
veselý tanec odlesků lechtá tvůj nos.
Zářivý svět vítá den
svými hlasy, šplouchání
vln v jezeře a bledá
tvář měsíce se ztrácí.
Nebudu tě budit!
Vyklouznu co nejtišeji,
počkám venku na tebe,
otevřen zázraku štěstí.
Kdo je otevřen zázraku štěstí, ten má obrovskou šanci na to být šťastný...a být šťastný ve dvou...to je teprve nádhera... krásná báseň...
07.04.2024 20:36:01 | cappuccinogirl