samota mlhy kdyby směla
smutky si obléct od Skácela
a od Nezvala barvy něžné
sotva by psala verše běžné
od Máchy hloubku lesní tůně
od Šrámka srdce, které stůně
Hlaváček učil by ji v šeru
tklivému tónu v podvečeru
Seifertem zpitá zpívala by
s Vrchlickým píseň o mém Labi
když v prudkých svazích vodu pění
krásněji nikde jinde není
Básníků fronta čeká na čtení,
Za ranního kuropění,
Přemítám kdo lepší verše napsal,
A kdo jen rýmy do řádků zapsal.
Rovnice se jmény nikdy mi nešly,
Ještě že do sbírek všechny se vešly...
12.04.2024 01:11:02 | Robin Marnolli
Chtěla bych se do té
mlhy zavinout.
Vsáknout a nasát
vůni nevinnou.
Děkuji. A.
10.04.2024 09:34:46 | s úsměvem na tváři
Skvělá... fakt mě těšilo tohle číst...taková upřímná a velice povedená pocta českému básnictví:-)**
08.04.2024 12:02:53 | cappuccinogirl