Předjaří
V předjaří se touláš…
krajem,
ten čas v tobě probouzí…
zájem…
Mít na kůži své vodu …
v tůni,
vnímat tisíce jarních…
vůní,
chodit trávou bosou…
nohou,
mávat ptákům, kteří…
mohou…
myslet na svobodný
návrat…
tam,
kam bys sama…
ráda;
i já… ten pocit …
znám
Však-
Měsíc dosud úsměv skrývá
v krajkách nočních…
mraků.
Chladem tuhnou slzy…
rosy,
mrazík první květy…
kosí
a v hrdlech mrzne nápěv …
ptákům…
Tak cítím to, když tu…
nejsi…
Měsíc svůj úsměv
v krajkách skryl
když rosa nohu políbila
a slavík notou nešetřil -
radost se jarem probudila...
...jsem tu tvou pěknou báseň trochu postrčila do jara;)*
09.04.2024 21:46:08 | Sonador