padáčky bzukotu
proč májíčky odkvétáte?
kouzelník
i s bílými králíčky
u básnířky s cukrovými pantoflíčky
jde cestou ze špitálu modrásků
…
a tolik marných padáčků citu
mizí v řece za světem slzavým!
probouzíš mouchy pavoučí vteřino!?
proč si mě omotáváš
kdo má čas pro lásku
jsem sám
a stále odcházím
jsem hvězdář jen váš?
odpovězte
vy májíčky plující ještě ve vodě
proč kvítka dívka poslala do daleka
a teď za nimi hledí
a čeká a čeká
že nedočkám se máje?
slečno!
žábo!
kolik je hodin?
ptá se mě konec života nebo pramínek na loukách
…
já srdce rozbrečím?
vím
už mám letět s padáčky
kde slunce
i kde stín
bohužel jsem těžký smutkem
čekám na vítr
až přijdeš
dám ti jenom padáčky ze svých pavučin
jsem trhan
a hladovím
a když mě zříš přejdeš
také budu dělat že tě nevidím
s padáčkem
jde pouhý pavouček
proč
velká masařko bzučíš a bzučíš…
Přečteno 92x
Tipy 14
Poslední tipující: jort1, CULIKATÁ, Iness, IronDodo, Robin Marnolli, Psavec, mkinka, cappuccinogirl, Ophelia81
Komentáře (2)
Komentujících (2)