Anotace: Listí deštěm smáčený, břízy vánkem ohýbaný a šedý kruhy v kalužích, kreslí Číňan tuší, má štětec ze slámy, pár tahů a na plátně jsem my, rozmazaní já a ty
Listí deštěm smáčený
Břízy vánkem ohýbaný
A šedý kruhy v kalužích
Kreslí Číňan tuší
Má štětec ze slámy
Pár tahů
A na plátně jsme my
Rozmazaní Já a Ty
Kdo to vidí a kdo ne
To záhadou zůstane
Miluje život
Tu melodii z miliardy not
Záhady, sny a bouře
Mu vždycky přijdou vhod
Stékají ulicí
Zlatý pyl a jarní deště
Nazujte sandály
Ven poběžte
Zahoďte tíhu a všechen svár
Číňan na kůži kreslí
Tao a vzácný dar
Kdo to vidí a kdo ne
To záhadou bylo, je a zůstane
Miluje život
Tu melodii z miliardy not
Záhady, sny a bouře
Mu vždycky přijdou vhod
Možná se ti líbí
Tahle kresba
Potom si jediná ze sta
Miliard
(Hanuš Šparlinek, 20.4.2024 )
PS: Napsáno z nudy, že celý den pršelo, ale naštěstí mi kamarádka Tutuk poradila skvělou indonéskou hudbu)