Starý vlk a mladá žena
Když ve své srsti…
vlčí,
cítím ženské prsty…
mlčím.
Jen zavřu své oči a hlava se točí;
vždyť je mi jak v ráji…
vlčím.
Ty prsty pohříchu,
vzbudí ve mně pýchu
na jejich půvabnou krásu,
jejichž dotek přináší spásu…
všem vlkům, jimž stáří
promítlo do tváří …
vskutku
výraz beznaděje,
…smutku.
Tak natáhnu hlavu svou slastně
a vzápětí zjistím, že vlastně,
dotyk té ruky z hedvábí,
jen pocity krásy přivábí…