Hojdačka lásky
Hojdačka lásky do všetkých strán húpa
v žilách vrie, kolotá
raz klesá, raz stúpa
pláva k svojmu prístavu, inokedy stroskotá.
Scenár času z krvi prílivu
mysľou morských vĺn a búrenia
našiel som ťa láska svet môjho objavu,
ako krásny kvet z malého semena.
Iba v láske máš kde zveriť city,
čím sa viac dáva, tým sa viac dostáva,
dušu jasnú silu v žití,
jedno, ako ruka ľavá a pravá.
Ticho vôkol nás, ukrývame sa v čase
ty si za mnou i pri mne
pastier po hviezdnom nebi ovečky pasie
tam sa túlim k tvojmu srdcu úprimne.
So mnou plače, so mnou sa raduje
maľovaný kvietok na papieri
májom svojim ma posväcuje
k nekonečnej láske mieri.
Život sa valí, ako rieka
moja milá, mladá, krásna
ráno si úsmev oblieka
láska v láske je šťastná.