Večerní toulka
Polem i lesem toulám se s Goethem,
jsem totiž lovcem … bohužel (?)
… rád.
Dub z jejích strání se nad cestu sklání;
chce srdcem mi prorůst;
… snad.
Se soumrakem večerním
mihne se lesem …
stín,
pak v mysli mé zvlhne jí…
klín…
… snad rosou…
Pod krutou kosou
nejeden vonný květ,
co světem je svět…
pad´…
jak při nočním klání
jednoho z rytířů,
jejichž stůl vytvořil kruh,
když krví se naplnil vzduch;
čistý, jež dýchal jsem sám…
Teď však přání mám,
ať dub, co prošel jsem …
… pod ním,
šeptá mi korunou větrnou …
o ní…
Anděl mě políbil na čelo,
když s osudem žít už se nechtělo,
přes všechny do prachu sražené běsy,
chce se slzy prolít tam kdesi,
jen tam jenom tam,
…kde jsi…
... no, děkuji; já vím, to tak musí být... říká se tomu půjčka za oplátku...;););) ... ale děkuji...
04.05.2024 22:20:57 | mravenec
Tak to bych mohl ještě přihodit trochu sebevědomí...:-)
Je vážně dobrá.
04.05.2024 22:30:17 | Žluťák
Super počin!
04.05.2024 22:17:25 | Žluťák
... jo, to je; a nejen moje, zdá se, když si tak pročítám komentáře k tvým dílům...
04.05.2024 21:58:52 | mravenec