Pane Bože, proměň mě v ptáčka,
Ti nedělají chyby
Ti mohou kam chtějí
Bezstarostně v nebesích
Pane Bože, proměň mě v ptáčka,
Abych zmizel a nebyl
Aby mě nebolela hlava
Aby mě nebolelo srdce
Pane Bože, proměň mě v ptáčka,
Odpusť mi prosím
Odpusť prosím
Odpusť
Pane Bože, proměň mě v ptáčka,
Abych skryl hlavu pod křídlo
A neviděl svět lidí krutých
Jako já
Pane Bože, proměň mě v ptáčka,
Abych se nestal jen mlhou v údolí,
Mlhou, která se rozplyne s příchodem rána,
Aby se večer k své tesknotě vrátila...
Pane Bože, proměň mě v ptáčka,
Nechci být mlhou v údolí
Nechci být bezobsažným oparem
Zbytkem stesku, co jen stvolu trav...
...Vláhy dodat umí
Mluví z toho víra a to se mi líbí.
08.05.2024 21:21:12 | mkinka
Námět silný, ale trochu by mi jako autorovi vadilo to časté opakování o proměění v ptáčka. Ovšem co autor to originál
08.05.2024 21:14:25 | Admirál