jestřábíčku

jestřábíčku

jestřábíčku
pacholíčku s křídly
kam jsi můj dopis vzal

vždyť psal já lásce

s mým egem bychom šídly
zamávali vážkám
z jezera jak drak

jestřábíčku

proč si lovil koroptvičku
a dopis můj do polí
huňatý vítr hnal

v chomáčcích slunce neslo křídy?
dívalo se brusně?
a nikde ani kvítek ani vlčí mák!

na podzim blond paní papír vzplál


kdo však v plonkové zimě
s dívkou tál
neví kam jestřábí zrak dal




měla přání jak to chmýří a co sněhulák?




ta dívka byla dobrá

jen tak

na omak
Autor J's .., 15.05.2024
Přečteno 97x
Tipy 14
Poslední tipující: Žluťák, jort1, Psavec, IronDodo, cappuccinogirl, mkinka, Anfádis, Sonador, Ophelia81, zase já
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... jestřáb, stejně jako krahujec se dívá vždy správným směrem... JT

15.05.2024 17:34:50 | mravenec

Jestřábíčku, ptáčku,
psaní do zobáčku
znovu vem
opusť zem
a vzlétni
tni
jím
do srdcí nocí*

15.05.2024 10:25:37 | cappuccinogirl

tož dobře
ale až nejdřív zítra jo?
ale aby si pak na mě ty noci nenachystaly klícku
tak zatím...
leť*
https://youtu.be/aK5fDUs3Sc8

15.05.2024 16:55:24 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí