Anotace: ... když snídáte sám... berte dnes s nadhledem, člověk není po ránu; vlastně možná i jindy, nejbystřejší...
Ranní káva
Na stěnu pokoje jsem pověsil obrázek –
první ranní káva v něm…
voní…
K té malbě na zdi mám tisíce otázek,
všechny hovoří jen…
o ní.
Sedí tam kdesi, kolena pod bradou,
když v duchu si klestím zarostlou zahradou…
pěšinku…
Abych směl chvilku
tu noční košilku
spatřit snad, byť jen na...
vteřinku…
i hrníček u úst a pak mu jen závidět;
za tuhle vlastnost se trošičku zastydět,
ale jen málo;
vždyť za hřích to stálo…
Tahle báseň je krásně voňavá:-)*
17.05.2024 13:07:13 | cappuccinogirl
... no jo, ale to to byl turek, nikoli cappuccino ;) ... děkuji, JT
17.05.2024 17:01:32 | mravenec