Rohatá hra

Rohatá hra

Anotace: ... když si ďábel hraje...

                                            Rohatá hra

 

Večer, po usouženém čase

steskem za zelenou krásou,

den sfoukl náhle svíčku zase

a nad obzorem hvězdy zavoněly spásou…

Pak v dálce do trub zadul hrom,

obloha zrudla hrůzným jasem

když rohatej se zasmál, zdá se…,

a zvláštně zavábilo konopí a silný...

strom…

s větví pevnou, co nepraskne pod chlapem...

To ďábel, po mě  sáhl svým ostrým drápem.

Já cítil se, jako vítr pevně lapen

v osidlech vlastní síly,

jež místo řevu, meluzínou kvílí,

točí se v kruhu, když hlavou tančí…

víly…

Náhle tu rudou, zeleň přehlušila,

s nádechem blankytného nebe,

to do krajiny láska přitančila;

tou láskou jmenoval jsem tebe

Autor mravenec, 19.05.2024
Přečteno 110x
Tipy 15
Poslední tipující: IronDodo, Marťas9, Fractura cordis aperta, Helen Mum, Sonador, Edina Elwes, cappuccinogirl, Chane, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

pěkně!;)*

19.05.2024 09:54:03 | Sonador

líbí

... jsem rád, děkuji...

19.05.2024 09:56:08 | mravenec

líbí

... no, jen aby... jo, a moc děkuji, JT

19.05.2024 01:26:04 | mravenec

líbí

Ať si hraje, jenom když nevyhraje:-)
Pěkná.

19.05.2024 01:24:38 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel