tvé poezie

tvé poezie

Anotace: básnířko.. básnířko...

básnířko
kam se svým sluncem díváš?

míří nosánek
nebesky nahoru?

*

zatímco se plazím
se svým stínem
pod esencemi citů
opuštěn
opomenut
nešťasten
že nikdy nehledíme
stejným směrem

a to ani z meze
kdy rozsvícené srdce
necháváme usnout v popelu

tak častým veršováním vzniká
pichlavá jak angrešt
a mně nebesky
je zimní den

jen ty řeřavý podzime v próze
neslibuješ koupel s oleji

zase ji

budeš hledat
volat k noze
a jazykem ticha šátrat
až to praskání v noci
vypustí pár jisker
hvězdáři?

chlapci na břehu něhy



zadumaně hledí
zdali přicházíš v obzoru

jarně žhavá

ale jak to vědět mají
po kotníky ti ještě nesahají

polaskáni chodidlem
s pastelově lakovanými něžnostmi
si připadají rádi?

rosa ti libost bude chladívat

ona a paprsky jak nebeští hadi?


tak sám u ohýnku
lovím v myšlenkách
a zapomínám na horkou bramboru

popálen o roztomilou blondýnku
přinesu ti šalvěje v slzách amorů
a potom se neschováme za slovní závěje

nebo mi i povíš z displeje
tvé poezie
v modrém literu
pro koho si jemně holíš nohy?
Autor J's .., 27.05.2024
Přečteno 123x
Tipy 13
Poslední tipující: jort1, Marten, IronDodo, Anfádis, Psavec, cappuccinogirl, zase já, Ophelia81, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hledět stejným směrem se přeceňuje... V zimě jsou stíny nejdelší a stejně k slunci dosáhneš. Tam někde se třeba slova potkají a přetečou přes kotníky až do nebe... :)*

27.05.2024 11:39:38 | Ophelia81

to jsou mi ale pěkné nožky perspektiv... :)*

27.05.2024 17:06:05 | J's ..

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí