Kéž bych tady snil

Kéž bych tady snil

Anotace: (*)

Zamiloval sem se do tebe
do tvých očí jasných modří
zpětně tulivě i však božsky
a prodíraně sluncem doléhajících klenb paprsků.


Ani bych o tom nepomyslel
když tiskneš mou ruku
a ret jakbysmet
stydím ti něco říct
je to vážně tím pohárkem přeteklé
pijme lásku sytou vděčností
a zacinkněme si na ní čarokvetle i něžně.


Kdo bude první stolovovat touhu
ten se dočká své vyvolené
do omdlení mdlob pianissim
jaksi zlehýnka divotvorným taktem.


Máš-li nahou krásu
Já ji prostuduji jako blázínek tvůj
než tě zádumčivě ztratím
a pukne levá síň
a pravá komora
nebylo to schválně
prostě jsi se splašila ráda
tam někam jinam z předešlého rána.



Kéž bych tady snil o půlnočním vlaku
který jede do Marseille
a nemyslel na tu zradu planet
co nás spojila v ten osudný den
mé skřivančí já pláče
pro mě již je takřka pozdě milovat
nebeso růží vyschlé
to závistivě ví
a zdrženlivě to nepřežije
tyto zápolí cest, vnést k mrakům
jež jimi zaprší smutek a žal
cítím se tak pod psa zoufalství
netýkavka mi však ctižádostiv čichem voní
a pozdobí růžovou do mých sítnic květení.
Autor Dejvis, 28.05.2024
Přečteno 93x
Tipy 16
Poslední tipující: IronDodo, Tomcat, Žluťák, Psavec, RadekČ, mkinka, Ophelia81, Anfádis, zase já
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krása a krása. Děkuji za krásné čtení.

28.05.2024 09:33:36 | mkinka

Děkuji mkinka:* To mě těší

28.05.2024 09:35:09 | Dejvis

Rádo se děje a přeji krásný den.

28.05.2024 09:41:14 | mkinka

Nečekané snění... **

28.05.2024 09:26:20 | Ophelia81

Děkuji, snad sníš:)*

28.05.2024 09:29:03 | Dejvis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí