Pokladů poklad

Pokladů poklad

Anotace: X

Ještě se chci dívat, ty jsi hezká jako soumrak,
život je jak hra, ve který musí padnout homerun,
vím, že každá další meta může být má poslední,
není žádná záruka, že ráno se zas rozední.

Vím, že ze mě mluví vodka právě v tuhle chvíli,
jinak bych tu nepsal nikdy, že se mi tak líbíš,
všichni hrajou přebor, ty jsi z mýho úhlu La Liga,
jsi přelud, halucinace, vidět, slyšet tě je sen.

A nemám nic, co bych ti nabíd kromě mojí hlavy,
našla bys v ní světy, kde já trávím víc času než tady,
často dumám a odebírám se jinam,
pomalu mi dochází, že nechci být do smrti sám.

Taky znáš ten pocit, když nevíš, co si počít?
Kdybych ti to řekl, tak bych mohl rovnou skočit,
takhle mě to ničí, provázíš mě ve dne v noci,
nevím, co si počít, taky znáš ten pocit?

Ten pirát, co tě získal, teď má všech pokladů poklad,
kdyby slova byla šavle, proklál bych ho stokrát,
mávám bílou vlajkou, prosím, nech mě dýchat,
nedávej mi naději, já chápu, že je lichá.
Autor K8OS, 02.06.2024
Přečteno 123x
Tipy 2
Poslední tipující: Lesní žínka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Naděje umírá poslední... :)
Působivá báseň, její druhá část je stylisticky lepší, než je začátek. Líbí se mi.

04.06.2024 15:51:57 | Lesní žínka

líbí

Díky moc!

04.06.2024 20:34:25 | K8OS

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí