ještě chvíli

ještě chvíli

ještě chvíli věděli jsme
a přesto jsme nestvořili člověka

tak proč ti mám dnes večer
u ohýnku hrát zas a znova
místo nás
zůstanou slova
pro léta vlčích máků

*

ještě chvíli pohladíme
políbíme hladiny nebe
a budeme číst ve snářích cest

ještě chvíli si slíbíme
myslíme že unavíme čas díváním
skrz hvězdáře v plaménku znějících jmen

a půjdeme si po pěšinkách doteků
polních obláčků mlhy

zas budeš chtít znát
zda přenesou tě přes řeku
otevřené něze

otevřené něze v cupitáních
budou znít
ještě chvíli



a svou hlavu na rameno mi položí noc

ty raději obuješ se svými lovy
v blond textu

ještě chvíli jsem na tebe čekala
jestli poznáme po ovoci jací jsme
ve svých skutcích

ale ty bavíš se podivnými shluky příběhů

a nejobyčejnější věta
kterou se vyznává láska

zaniká jak mé slzy vchází do ticha


po pěšinkách siluet se mi o tobě zdálo

čekala jsem ještě chvíli

cestoval jsi
a hledal v tajemství známku
měla jsem jitro
urousané od heřmánků ještě chvíli
Autor J's .., 05.06.2024
Přečteno 113x
Tipy 20
Poslední tipující: IronDodo, RadekČ, Emani, Marten, Anfádis, Psavec, cappuccinogirl, jort1, NastyinyObjetí, narra peregrini, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dnes ušetřím tě slov, užiju si pocity, a hlesnu jenom, že je to dechberoucí dílo... (*)

05.06.2024 12:32:13 | cappuccinogirl

líbí

Velice pěkné.

05.06.2024 10:18:11 | mkinka

líbí

první 2 řádky jsou tak nečekaně silné a výborné, že jsem si údivem sedl jaksi na zem a s napětím sledoval co bude dál. Náboj se trochu rozmělnil do neurčita, ani nerozumím jakého rodu je hrdina. Já bych tu báseň uzavřel před 1.frází tj.dřív než přišly vlčí máky, to bohužel nejde. Podobně jako rytíři míjejí hledaný grál, básníci mluví obecnými slovy, ale ve svém příběhu.

05.06.2024 08:26:35 | Ezop

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí