Ve stanici touha.

Ve stanici touha.

Anotace: To bývá někdy krásně.

Má milá, malá Magdaleno

zvláštní tajemná ty ženo.

 

V mé duši smutek, stále zataženo.

Však nyní opona spadla.

Slunce vyšlo.

 

Teplo ve tvých dlaních.

 

Tvá čistá bílá tvář

tvé oči černé hluboké jak lesní tůně

v lese blaženosti.

 

Tvůj úsměv, tvá čistota, tvá božská zář.

Oddaná úsměvu, modré nebe

co oblékla jsi na své bílé tělo.

 

Tvá jistota bytí, stálost něžné radosti

ty sama sebou jistá

úterním večerem kráčíš se svým tajemstvím úsměvu

a v očích zvláštní jas.

 

Kdy spatřím to modré nebe

tvé tajemné oči, úsměv zas?

S úterním večerem na stanici touha?

 

Bože, ta doba je tak dlouhá.

Vždyť teprve je středa.

Ach běda

nebudeš-li na stanici touha.

 

Já skleslý pak oddám se jen svému snění.

Bez tebe lásko, pak život byl by k zešílení.

 

Autor Paulín, 05.06.2024
Přečteno 92x
Tipy 22
Poslední tipující: Aida, Nikita44, Marten, enigman, Frr, Pablo Kral, Ondra, Sonador, Psavec, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

takže vlastně jsi v pohodě...

06.06.2024 20:47:32 | enigman

Líbí.

05.06.2024 21:59:24 | mkinka

Včerejší setkání dvou párů očí v jedné stanici. Pár minut, jízdy spolu, pak vystoupila, vstříc svému životu. To se někdy stává, život si s námi takto hraje.

05.06.2024 22:15:51 | Paulín

Je dobré , že jsi to svěřil básni a objímám.

05.06.2024 23:15:25 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí