dál jsem hledal
dál hledal jsem nadějnou kreslířku
na cesty
které porozumí našim dnům
odmítl bohatství
věčné nevěsty
valící slova od sazí
že u krajnice třepotavé ptáče
už k lásce nedoskáče
…
a to jsem ještě mírným vypravěčem dne
jestli život bdí
kdo ví?
má zlomenou páteř
třískni s ním o zem
ať se půl dne netrápí
ať se netrápí
a pojď už se mnou dělat výkresy
výkresy jsou milování
i to říkala jsi
s pastelkami
kdy můj život nebeských peřin
šel z růžovění rodinkami
šrafovat den tuze jinej
přišla jsi sluncem
veršovaným
které svítí na hledaných
stezek odvah
u hvězdáře nočních přání
pro pár čtvrtek papírových vrků
že možná léto
nám dá omalovánku pod hvězdami
ale v noci pršelo
na opuštěnost hnízd
sotva sen orosil tvoje zahradní tělo
a jitřní děti
ve školce
u červánků nás daly na plot
jak to naše malování
a teď se nám ty ploty smějou
že jsme si hráli
na mámu a tátu
básní výkresy a v každém jenom vodní meloun
*
lásko
tak co by to dnes chtělo
když nikdo se nesměje
zajímají tě výkresy
a co ptáče a jeho naděje?
Přečteno 112x
Tipy 13
Poslední tipující: IronDodo, Sonador, Fialový metal, cappuccinogirl, Emani, Psavec, Ophelia81, mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (4)