V bezpečí mámy schoulený
tak malý, tak malý jsi.
Něžnost, mír, klid, laskavost a víra
stálost náručí.
Není na světě větší síla
než pouto mámy a jejího syna.
Mazlení, doteky něžné jak lístky květů růže.
Tak příjemné objetí
milé, hřejivé, hladivé doteky dlaní.
Teplo domova, jistota, stálost i vůně lásky.
Máma si hlídá poklad svůj, své všechno
víc už nemá, jen dětský svět
pro mámu milou krásně kvete.
Díky milý Bože za mámu co něžně
svírá v objetí
své všechno.
A než ptáci z korun stromů večerem odletí
půjdou oba spát.
Máma a její syn.
Každý z nás je tu má moc rád.