Tvá slova mě jako trny bodají,
zároveň mě jako oheň pálí
Tvé kleště mi srdce svírají,
jako břitvou do něj řezají
Tvé výčitky i naše hádky mi hodně ubližují,
východisko nikdo z nás nenachází
Jsme jako dva stromy, kteří se do opačných směrů růst snaží,
ale pohromadě jsou silným provazem svázáni
Kořeny se pod zemí proplétají,
koruny se nebe dotýkají
Od sebe se odtrhnout snaží,
navždy jako jeden jsou spojeni
Do jednoho tkaniva jsou spleteni,
jeho větve se pod tíhou bolesti prohýbají
Po volnosti a svobodě silně touží,
jenže ty provazy je k sobě poutají
Záblesk naděje na svobodné nebe zůstává,
v srdci stromů tiše přes bolest se rozednívá
Jednoho dne se ze svých pout osvobodí,
v nebi svým listím svobodně zatančí