Podivné výročí

Podivné výročí

Anotace: ... když jste na výročí a chcete k němu něco napsat...

Podivné výročí

 

Sto dvanáct úderů půlnoční věže,

tlučou jak….

srdce,

co klopýtá příkopy dní,

kdy nebyl jsem s ní;

těžce…

Ty údery nesou se, víří,

do nebe míří,

jak peříčka tužeb, starostí, strachů,

radostí, krachů,

když ležím v života prachu,

zvedám se, chce se mi běžet,

posunout Slunce, či překročit stín…

však není mi dáno,

vždyť chladivý klín

na druhém konci noci se skryl,

snad ze mě by vše smyl

v tom životě příštím,

kde vlny se třístí

o pobřeží snů,

kdy slíbávám s tváří, jež jak perly září,

slzy všech minulých i dalších…

dnů…

Autor mravenec, 14.06.2024
Přečteno 70x
Tipy 15
Poslední tipující: martinaV, IronDodo, Jiří I.Zahradník, Tomcat, Sonador, mkinka, Žluťák, Fractura cordis aperta, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přílivům...

14.06.2024 00:49:12 | enigman

... díky za přečtení, tip i komentář...

14.06.2024 00:53:57 | mravenec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí