Rozhovor s kráskou
K hostině duše stůl přede mnou prostřela
ta dívka s očima laně.
Zprvu se zdála mi
pod svými řasami
tichá a až svůdně nesmělá…
Pak své dlaně spojila,
v nich nabrala slova,
ze studny moudrostí artézských,
když jak lesní potůček srdce pohladila,
poprvé, podruhé; zase a … znova,
jsem zapomněl dědičný hřích…