Nechť buď její hrdlicí

Nechť buď její hrdlicí

Anotace: *

Klasik zpívá skryté sloky
za šumící náručí javorového listí
jak sladký je to srdcař
a větvemi se suše naparuje
pro jaké ani vítr nešpitne
je totiž o tobě malebný sen
co líbá kašmírem rtů
chrabrého rytíře kovářským mečem
a spílajícím květení



nechť buď její hrdlicí


a k hrudi rdící notuj skladby už jen pro ní
zaslouží si být hudbou lásky
i přílivů mořských oltáří ikon
v němž krásna shledáváš
pastýřem slunné hospodiny.
Autor Dejvis, 25.06.2024
Přečteno 88x
Tipy 24
Poslední tipující: IronDodo, jort1, enigman, Bufik, Marťas9, Tomcat, Anfádis, cappuccinogirl, Fialový metal, zase já, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

veľmi pekná

30.06.2024 11:13:48 | IronDodo

líbí

vrcholící...

25.06.2024 23:31:24 | enigman

líbí

Krásné moc se mi líbí

25.06.2024 22:33:15 | Bufik

líbí

Díky bufík *

26.06.2024 07:28:03 | Dejvis

líbí

Nádhera a obdivují vůni tvé poezie

25.06.2024 12:00:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí