Obejmi mě
Tak už mě obejmi, prosím,
vždyť nebe změnilo barvy,
úzkosti lezou jak larvy
ze země za zrcadlem…
a já se s počítadlem
hádal o každý den…
Noc načechrala polštáře
a zvon vzal si nás do náručí;
chtěl bych jen od něho se učit,
či přes rameno tvoje, hledět do snáře...
Než vlasy pročísla ti chladnými prsty sprcha…
čekal jsem dlouho a čas…(?) ten je jak mrcha…
Teď už jsi tady...
... ne,
nerozsvěcej, prosím,
tvůj obraz v srdci si nosím
a…
podívej,
můru tvá záře,
za oknem láká;
i tvoje tváře;
a já, já dělit se nechci,
přece…
Buší tu křídly do skla… jako mé divoké…
srdce…
Maluješ obrázky,
rukama od lásky, co talent netají
a tvé oči beze slov říkají:
„Přečti mi básničku, miláčku,
snila jsem o ní… potají…
Ano, vážně skvost*
28.06.2024 16:18:15 | Sonador
... mno, na skvosty jste tady, myslím, jiní, ne...? ... ale moc děkuji...
30.06.2024 22:43:20 | mravenec