hraj mě
po okrajích cest
rozkvétá lupulina
na sečených loukách
ovečko jsi má
a žádná žádná rosná ach
ty cíle beránčích svitů …
vlčí si ve hvězdách
na nule s očima tmí kouzlo na lovce
knoflíčku
halence štronzo
říkej mi johny
jak malá slunečnice anebo honzo?
nebo spíš hoň zoo
v sametovém záňadří
ale já honím lásku vesmírných měst
že v galaxiích citu šel jsem se plést
pletl jsem nohama
ve vodě na drama
že mraky jsou
aksamitová zvířata
.
bylo to nebe a ty?
bez
kdo s věrností dojde
kde číhá lest
a teď se ptám já
madono jsi svatá?
hluboko
kořeníš a sucha jsou odplata
plácej zadnici na dece u vody
z krůpěje
zrodí se
sněhová děvčata
ale já zakotvím jedině u zlata
hledači verše
na sníh je raketa anebo lopata
ale co děvče?
*
po okrajích cest
rozkvétá lupulina
na sečených loukách
ovečko jsi má
a žádná žádná rosná ach
ty cíle beránčích svitů …
vlčí si ve hvězdách
a co v nich bylo už sítí pohlo
nic nestalo se
a přece mohlo
jen světelný zlatokop
vzpomínky - to dá
vytrysklá
je láska krátkodobá
vytrysklá láska
slečno dětelová
hluboko koření ve vlnách od slunce po rose dychtíce
a u ní
ztracená je báseň jetelova
že kdo hledá čtyřlístek
dívá se do země
chce štěstí vysokých tenistek
míček
na trávě zelené sečené
a dává smeče
že nechce hrát mě
Přečteno 100x
Tipy 13
Poslední tipující: IronDodo, Tomcat, Kubíno, Ophelia81, cappuccinogirl, jablonka, jort1, Psavec, Maze, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)