v rozsvíceném pokoji jdu k ránu
ze stropu dívá se
obličej z pavučiny
a v lustru pěti baněk
jediná slaboška
ledko
zaplašíš vidiny?
ptám se
a na kavalci je černoška
ještě včera snad psala mi bílá
jedna z mála
sněhová víla s níž chtěla jsem mít dvě děcka
už mě opustila a šla
aby našla
ptáčka perlise
že nevíte kdo je ptáček perlis!?
tak trochu divím se
a kávová pleť je hladká jemná
kokosové mléko používá žena
a perlis ťukával na římse
uletěl mi
nechával jsem dveře otevřené nocí
snad poslala jsem aspoň jeho tobě ať nemáš smutno v kleci
a černá hlava na stěně dívá se jako v mládí
to jsem ji i políbil a měl oči zavřené
nic jsem jí tím neslíbil
a cestovala se mnou v domu
i dneska se na mě dívá dívka z keramiky
a ptá se kde je ptáček perlis
…
já s obličejem na stropě myslím že u afriky
už asi nevstanu a pak hvězdář lustr zhasl
nebo ne?
Přečteno 103x
Tipy 13
Poslední tipující: narra peregrini, cappuccinogirl, jort1, Ophelia81, Anfádis, mkinka, zase já, Psavec
Komentáře (2)
Komentujících (2)