Zrazená víla

Zrazená víla

Anotace: Bohatství občas zvítězí nad láskou.

U rybníka kdysi žila,
jedna mladá smutná víla,
z proutí pletla lidem koše,
smutnila pro Krkonoše.

Kdys tam měla velkou lásku,
prohrála však jednu sázku,
nestálé je srdce muže,
co ji nosil rudé růže.

Nosil květy, líbal něžně,
zalíbil se jedné kněžně,
zlato se tak svůdně třpytí,
mládenec se na ně chytí.

Jeho cit je náhle slabý,
na zámku se svatba slaví,
víla má jen svoji krásu,
kněžna zase plnou kasu.

Těžko si jen víla zvyká,
provdala se za vodníka,
práci dostal, hlídat splavy,
nyní žijí u Vltavy.

 

 

 

Autor Psavec, 07.07.2024
Přečteno 126x
Tipy 29
Poslední tipující: Jordliana, Tom4594, MatyhoZmaty, IronDodo, Jeněcovevzduchukrásného, RadekČ, Anfádis, cappuccinogirl, Pacik, Marten, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Lepší pracovitý vodník než poléhavý chamtivec.
A že truhlice je netížily
Jak se v jisté báji praví
Splavy to všem pošeptaly.
Vrbam, vrby srdcím z poutí..
Šťastně si pak spolu žili,
Vodník i ta víla.
Až Do konce vsech dnů
a pohádek z proutí.

11.07.2024 19:23:58 | Tom4594

líbí

Ty jo... víla, vodník...samý pohádkový postavy...ale jak z tohohle je cejtit člověčina...:-)

07.07.2024 23:15:24 | cappuccinogirl

líbí

Chuděra:-)

07.07.2024 18:40:40 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí