Procházka krajem krásy
Po loukách fantazie vidím ji kráčet bose.
Chodidla koupe si v rose,
v prstech vřesu snítku, za uchem kytku;
zvonek, či koniklec snad?
Nevím, oba mám rád…
Na krku k hanbě mé dva máky vlčí,
mezi rty tužku; snad i proto mlčí…
Pak přimhouří oči
a pohled svůj stočí
do ladnosti kraje a vzápětí zraje
v ní záměr vzít nástroj všech malířů světa,
vnořit se srdcem do půvabů léta
a přetavit krásu své duše i těla
do čistého díla, tak jak to vždy chtěla…
... no moc děkuji, ale já měl i v první třídě problém namalovat domeček... ;)
13.07.2024 21:59:04 | mravenec
... mno, to děkuji, ale já malovat vůbec neumím... ;) ... ale opravdu děkuji...
13.07.2024 21:56:13 | mravenec
ta se mi líbí :) moc pěkná
13.07.2024 21:36:22 | narra peregrini