zouvač
a třeba mysli si že jsi
racek ve slunci světa
rozprchni hvězdy mdlým přístavům
jen hvězdář dá poslední hvězdu
nenechá ji ostatním
protože slíbila si věrnost
až do smrti
tak po ní sviť
a my natahujme ruce k nebi
že opuštěni obýváme
leptající kámen utonulých citů
?
…
ten zůstane romantickým lhářům bez krystalů z vody
a potom
s úsměvem buď jenom u sebe doma
kde nasbíral sen vesmírných cest s básnířkou
bledou trosečnicí
v potrhaných šatech od soli
…
a že nevíš která nechala dveře od všech svých klíčů?
*
ty!
paprskům schováváš se u bosého chodidla
z mé básně
jak pod svícnem
chceš ať mě lechtá
druhou jsi mi ovázal kotník
se slovy
k lásce k vlnám
otevřená teď čekám příliš dlouho na brouzdání
že mě skutečně uděláš
srdce
ale ruku na nohu
hvězdáři
kdo zbavuje noc i den ženy z tužeb zamčených ve všednosti
kdo dovoluje jim ožít na chvíli hrdinkami příběhů
aby narodil se úsměv
a pak s jejich obuví hozenou jen tak přes rameno míří za oceán?
Přečteno 87x
Tipy 12
Poslední tipující: Pacik, jort1, Ophelia81, Emani, Anfádis, cappuccinogirl, Psavec, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)