Na obrázky
Co mi malíř věnoval
Koukám se i za šera
Postupně vždy tmavnou
Zlatavý jen jejich rám
Jemně svítí do noci
Ránem se kreslí znova
Umím je už zpaměti
Nemohu si pomoci
V hlavě si je prohlížím
Když nejsem zrovna doma
Dnes to bude potřetí