jmenuji se déšť

jmenuji se déšť

některým čas vyhořel
některým vymrzl

my obyčejní pláčem sůl

v slzách

ušlápnutě udivený
bojím se i nadechnout
abych
nepropíchl veselé balónky plněné jistě héliem
když přicházím s růží

a snad po desátý už budeme pršet ze sladkých snů


ale už lampion vdechuje tvoje celé stínové poetično
které jsi milostivě nechala
na skvoucím porcelánu

nezdá se chrápající jméno příliš živé?

jednohubky se napichují plastovými šavlemi
a odkládají na okraj

u alabastrové věže

ale hvězdář by zajisté

je napíchal
do dekorativního ovoce na stole
a pozoroval ubrusové hvězdy



jen kdybys básnířko neustále nešimrala bosou nohou

znamení

že na seznamovacím večírku
u tvých křížovkářských rodičů
se toto nedělá




nuže

a jste ubytovaný?



z cest

asi bych měl s láskou běžet
ale hlídám si konverzaci


ano
jaké bude dneska počasí na tři


.



v hotelu za koncem jmenuji se déšť
Autor J's .., 06.08.2024
Přečteno 85x
Tipy 13
Poslední tipující: Jarunka, Kubíno, jort1, narra peregrini, cappuccinogirl, Psavec, Anfádis, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

je blbý, když se musí člověk u rozhovoru hlídat...

08.08.2024 08:11:59 | jort1

líbí

mám ráda když pršíš tak krásné řadky :)

06.08.2024 20:33:06 | narra peregrini

líbí

Zas tak krásný dílko...
Hvězdáři, ty ať napichuješ cokoli, je to psavá mnohohubka:-)
Sladká, slaná, dráždivá, odhalená, neodhalená...ale to už je spíš o princi na koloběžce:-)*

06.08.2024 19:32:06 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí