- Když Slunce svítí -
Krásný je den, když Slunce svítí.
Když Slunce svítí, krásný je den.
My štastní jsme, když Slunce svítí,
Slunce je naše kvítí.
Slunce je naše kvítí, které po částech
po stéblech
nosíme v sobě.
Jako i já ho nosím, Slunce v paprscích v sobě.
Jako každý člověk, muž či žena ho nosí,
nosí ho stále neuhasínající slunce v sobě,
jsme děti slunce,
tak to je a zůstane napořád.
…
Spisovatel Akras
Věnováno Všem zde na Literu