Perseida
Prohneš se jak luk, v okamžik naplnění
přichází vnitřní chvění,
snad, že o tětivu podstaty jsem zavadil
ve chvíli z množství chvil
té zásadní;
v proudu našich dní…
Pak tmou, jež k lásce patří,
Perseidu spatřím
proletět oblohou tvé krásy,
spočinout tam, kde asi
Venuše jméno dala místu tomu
a přichází bod zlomu.
To slza z dojetí
nad půvabem tvým,
i silou objetí
se svým poselstvím
dopadla právě tam,
kam hlavu plnou bolesti i snů,
ve chvílích nepokojných dnů,
s úlevou pokládám…
jsou tětivy, které rozezvučí celý vesmír... krásná báseň, dotkla se... podstaty*
13.08.2024 00:15:41 | Sonador