Manon,
má drahá Manon.
Při čaji o páté tvé oči září
v tom tichu věčnosti.
V tom teple citů.
Dlaně co smutně touží
po letmém doteku.
S úsměvem na tváři
vlasy černé voní mi dálkou.
Dálkou tmavé noci
a v šálku lístky čajové
padají ke dnu
tak lehce jak stálé usínání
každým dnem i nocí
k věčné chvíli odevzdání
do rukou Stvořitele.
Usínám s tebou v teple chtění
má Manon.
Pochybuji nad sebou
nad tím, že něco stane se,
že něco se změní.
Tvé rty tiché vypráví
vypráví o dálkách,
o snech, o polích v těch krajích kde čaj se rodí
na svazích slunečných.
Tvůj úsměv mi stačí,
tak málo vskutku mám.
Jsem sám i s tebou, Manon.
Při čaji o páté vnímáme ticho, vůni,
chvíli obdařenou společným dechem.
Spolu na vždy budem tu ve zdech
obtisklí se šálky čaje.
To osud, osud náš si s námi jen tak hraje.
V tom zákoutí srdcí
při čaji o páté...
Krásné, sestup do nitra při pití čaje o páté:) zdravím tě Pavle a doufám, že se máš fajn.
15.08.2024 20:09:59 | paradoxy
Moc hezké...
15.08.2024 19:50:22 | Asteroid