SBĚRATEL KRÁSY
Kolikrát ses v lásce
oddával snění
a šeptal do vlasů krásce,
že krásnější už není,
že tvá vášeň je stálá
a její krása je věčná.
Tehdy se ti smála,
ale byla ti vděčná,
protože se cítila krásně.
Tvá slova byla pohlazením
jako od milostné básně,
kterou čteme po setmění.
Jen řekni, kolikrát
si pak s vážnou tváří
řekl, že už ji nemáš rád
a ať se jí v životě daří.
Šel sis hledat jinou krásku,
oddávat se snění
a vyznávat jí lásku,
i když v tobě
žádná
není.