Na návrší ošumělých strnišť
Jeřáb ptačí zdobí svah
nakrm mé ptáky na těle i duši
spojila si dlaně v misky vah
Ať znovu vzlétnou k azurovému moři
za pichlavými paprsky
protáhnou svá pomačkaná křídla
zvítězí tak nad stesky
Lovím v tvé studnici vodu svěží
známe se dlouze, lásko má
vítr nám šeptá meziřečí
spojili jste krásné světy dva
Kuličky droboučké podáváš mi
abych přivoněl, už mě znáš
není to náš první podzim
tak už se déle neostýchej
lučními stébly mi ruce svaž
Vítr si šeptá věty suše
užívám si svého divu světa
skutečné bohatství bez retuše
a vše zakončí poslední věta
zem ještě nevychladla…
dlaně spojené v misky vah... tak to je paráda, Kubí*
Krásný dílko.
23.08.2024 23:28:48 | cappuccinogirl
Moc ti děkuji, jsem rád, že se líbí. Někdy to člověka prostě chytne a musí psát, aby nepřetrhl nit, bez ohledu na hodinu... :-D :-)
23.08.2024 23:33:36 | Kubíno