Anotace: Přeji pěknou libovolnou denní dobu! Po necelém roce a půl jsem se rozhodla opět zavítat na server s ideou podělit se o některé méně či více aktuální kousky z mého pera. Nechť se líbí, začnu spíš odspoda šuplíku :-).
Hádanka z mosazi
a srdce od sazí,
cizí se zdá, váhám,
zdali se na cestu
vydávat mám.
Hádanka tajemná,
slabost je vzájemná;
mlčí, též promlouvá
do travin šelestu,
když se mi k noci (v)zdá.
Hádanka za mříží,
zvídavě nahlížím.
Ty mříže pevné jsou,
rozmluvám ve tmách však -
přes bystrý strážců zrak -
zabránit nemohou.
Líbí se mi tento hádankový obsah. A taky neobvyklá forma - první dvě sloky "a-a-d-e-f" "b-b-d-e-f" a v poslední sloce sdružený rým, který přejde v obkročný...
26.08.2024 21:39:52 | Koala
Velmi děkuji! Ačkoli co se básnické formy týče, tak se musím přiznat, že jsem si s ní až donedávna dělala, co se mi zlíbilo. Pak mi jaksi začalo docházet, že sesmolit čas od času nějaký ten desetislabičný sonet by mě mohlo básnicky očistit :-) :-D. A taky se to píše jinak, v něčem i lépe.
Měj pěkný den, Koalo, a díky za zastavení.
27.08.2024 18:03:00 | Rozmarýna